Offshore lasser

Offshore lasser

Een offshore lasser voert zijn werkzaamheden uit op enige afstand van de kust. Meestal zijn deze locaties gericht op exploratie en/of het delven van olie en gas op bijvoorbeeld een booreiland. Het werk van de offshore lasser is avontuurlijk en biedt veel uitdagingen. Onze specialisten weten raad met uiteenlopende vraagstukken over lascertificeringen, consultancy en alle (operationele)laswerkzaamheden binnen offshore projecten.

Een Welding engineer of lasspecialist inschakelen

Om te kunnen voldoen aan de hoge eisen vanuit de stakeholders is het uitvoeren van kwaliteitscontroles van essentieel belang. Onze welding engineers of lasspecialisten zorgen ervoor dat de kwaliteit van de methode waarmee de offshore lasser werkt altijd gewaarborgd is. Dit doen we door middel van doeltreffende adviezen over de lasmethodiek binnen het uit te voeren project. De voortgang en kwaliteit hiervan wordt bijgehouden in de volgende documentatie:
• Lasplannen;
• NDO plannen;
• Fabricageplannen;
• Inspectie- en Testplannen (ITP of TIP);
• Traceability per lasverbinding (volledige naspeurbaarheid);
• Rapportages (NDO, DO, Warmtebehandeling- en Coatingrapportages).

Het controleren van het laswerk in combinatie met het bijhouden van heldere documentatie creëert rust en overzicht in een anders hectische omgeving. Zo kan uw bedrijf zich focussen op de operationele gang van zaken en zorgen wij ervoor dat de lassers en het laswerk beschikken over de juiste kwalificaties en vaardigheden om zo te voldoen aan alle Europese richtlijnen.

Offshore lasser

Offshore lasser kwaliteitscontrole

Wij kunnen bijdragen in verschillende QC-activiteiten om ervoor te zorgen dat het vereiste niveau behaald wordt. Deze activiteiten omhelzen bijvoorbeeld de projectbegeleiding, het ontwikkelen en uitvoeren van lasmethodekwalificaties of het opstellen van lasmethodebeschrijving. Ook de uitvoering/begeleiding van lasserkwalificaties behoren tot onze diensten. Benieuwd naar de verdere mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op met onze projectafdeling.

Meer informatie?

Afdeling Projecten
+31 512 524 008