Wat is ARC?

Bovenstaande animatie geeft in vogelvlucht een duidelijk beeld van wat ARC voor uw organisatie kan betekenen. Vervolgens leest u wat dit in detail allemaal inhoud.

Database

Wilt u de producten die u heeft ingekocht tijdens en na afloop van de fabricage kunnen beoordelen? Dan kunt u ons inzetten als onafhankelijk en proactief inspectiebureau. Naast de praktische en theoretische uitvoering van de inspecties controleren we ook de einddocumentatie, zodat u er zeker van kunt zijn dat alles goed geregeld is. Door onze inspecties zowel voor, tijdens als na het maken van het product uit te voeren, voorkomen we dat mogelijke onvolkomenheden over het hoofd worden gezien. Zo zorgen we ervoor dat u niet voor verrassingen en hoge reparatiekosten komt te staan.

Uitgebreide zoekmachine

ARC beschikt over een krachtige zoekfunctie. Bent u opzoek naar die ene lasser tussen uw bestand van zo’n 100 medewerkers die gekwalificeerd is voor elektrodelassen? Typ het procesnummer in en u krijgt al zijn/haar certificaten overzichtelijk in beeld. Klik op exporteer en datzelfde overzicht downloadt u in Excel! Niet alleen een selectie op proces is mogelijk, iedere afzonderlijke essentiële variabele van het certificaat is te selecteren. Op naam, nummer, norm of geldigheid; ARC vindt het!

Alertec uitzendbureau heeft eind 2017 samen met Weldmij een succesvolle testperiode doorlopen:
"Met alle certificaten in onze database verwachten we met ARC meer dan 500 manuren per jaar te besparen."
Roy Duinkerken
Vestigingsmanager en RWC, Alertec uitzendbureau

Onderhoud van certificaten

Daar waar concullega’s het bij een melding houden, gaat ARC verder! 2-maanden vóór het verlopen van de certificaten, krijgt u de mogelijkheid deze te bevestigen. Wekelijks ontvangt u een mail met daarin overzichtelijk welke certificaten een actie nodig hebben. Heeft u, als verantwoordelijk lascoördinator, visuele inspecties uitgevoerd op het laswerk van uw lassend personeel? Met één klik op de knop tekent ARC voor u de bevestigingslijst af en genereert daarbij een visueel inspectierapport dat voldoet aan alle eisen van de normering. Naast dat dit verreweg de snelste oplossing is, kunt u altijd kiezen externe documentatie aan te leveren. Verzamelt u tijdens de fabricage zelf NDO-rapportage die u wilt toevoegen? Geen probleem!

Bent u niet gekwalificeerd om de visuele inspectie uit te voeren? Weldmij biedt u de training ‘Visueel Onderzoeker’ aan om dit wél te mogen. Wilt u de bevestigingen niet zelf uitvoeren? Ook geen probleem! Weldmij komt graag bij u langs om iedere benodigde actie te organiseren.

Indien u bij het certificeren volgens EN-ISO 9606-1 voor optie B gekozen heeft, moeten de bewijsstukken iedere 2 jaar door een onafhankelijke 3de partij beoordeeld worden. Weer begeleidt ARC u stap-voor-stap in elke noodzakelijke actie en geeft tevens aan welke documenten aan de 3de partij verstrekt dienen te worden. ARC biedt alle bewijslast in de vorm van NDO- of DO-rapportage aan bij de lastechnici van Weldmij. Zij controleren deze en corrigeren indien nodig. Vervolgens biedt Weldmij de bewijslast via ARC ter goedkeur aan bij de onafhankelijke 3de partij.

Tijdens dit hele proces blijven alle documenten digitaal en worden digitaal door alle partijen ondertekend. Er is geen papier noodzakelijk en alles blijft eenduidig traceerbaar.

Screenshots ARC

Meer informatie?

Afdeling Lascertificeringen
+31 512 524 008

Our Expertises

ARC

De database voor de opslag van uw lasserskwalificaties.

Handvaardigheidstrainingen

Uitdagende trainingen toegespitst op de lasser

Lasmethodekwalificaties

Internationale kwaliteit met de kwalificaties via Weldmij

Lasserskwalificaties

Weldmij ontzorgt u in de kwalificatie van uw lasser