Lasserskwalificaties

Lasserskwalificaties, dé basis voor de kwaliteit van gelaste producten!

Het certificeren van lassers en het juist onderhouden van de lasserskwalificatiecertificaten zijn essentieel voor de kwaliteit van uw laswerk. De kwaliteit van uw laswerk wordt in grote mate bepaalt door de vakmensen welke de lastoorts vasthouden of de lasmachine bedienen.

De normering op het gebied van lasserskwalificaties is sinds 2004 behoorlijk in beweging, sinds de bekrachtiging van EN-ISO 9606-1 in 2013 zijn er grote sprongen gemaakt met betrekking tot dekkingsgebieden en keuzes voor het onderhoud van deze certificaten. Deze nieuwe Europese norm neemt vooral veel over uit de Amerikaanse AWS en ASME ontwerpcodes, vandaar ook de toevoeging “ISO” t.o.v. de oude EN 287-1.

Inmiddels is de EN-ISO 9606-1: 2017 een feit. Er zijn geen technische zaken aangepast, er is een bijlage toegevoegd welke er voor zorgt dat deze norm ook voor PED doeleinden kan worden gebruikt.

Helaas wachten we al een behoorlijke tijd op een herziening van de EN-9606-2 uit 2005, de vele aluminiumlassers in ons klantenbestand zullen hier waarschijnlijk de vruchten van kunnen plukken. Wij houden dit voor onze klanten in de gaten!

De keuze van de proefstukken bepalen welke geldigheidsgebieden van toepassing zijn voor een kwalificatie. De jarenlange ervaring van onze lastechnici zorgt ervoor dat u met minder kwalificaties een groter geldigheidsgebied bereikt. Ook het juist kiezen van de verlengoptie kan een behoorlijke kostenbesparing opleveren. De administratieve last welke gepaard gaat met het onderhoud van lasserskwalificaties kan veel tijd kosten. Weldmij heeft een softwarepakket ontwikkeld welke u volledig ontlast van omslachtige administratieve handelingen, voor meer informatie hierover kunt u terecht op onze pagina over ARC.

Voor een gratis adviesgesprek kunt u contact opnemen met Weldmij.

Wij hebben ervaring met het kwalificeren van lassers volgens onderstaande normen en codes:

  • EN-ISO 9606-1 t/m 9606-5
  • EN-ISO 14732
  • EN-ISO 17660-1 en 17660-2
  • AWS D1 serie
  • ASME IX

Meer informatie?

Afdeling Lascertificeringen
+31 512 524 008

Our Expertises

ARC

De database voor de opslag van uw lasserskwalificaties.

Handvaardigheidstrainingen

Uitdagende trainingen toegespitst op de lasser

Lasmethodekwalificaties

Internationale kwaliteit met de kwalificaties via Weldmij

Lasserskwalificaties

Weldmij ontzorgt u in de kwalificatie van uw lasser