Lascertificaat

Lascertificaat

Het vakgebied lastechniek staat nooit stil door (internationale) ontwikkelingen. Zowel de kwaliteit van lasverbindingen als vaardigheden, waar lassers aan moeten voldoen, veranderen continu. Het lascertificaat bewijst dat de lasser voldoet aan de kwaliteitseisen vanuit de lasindustrie.

Lascertificaat: bewezen voldoen aan kwaliteitseisen

Certificeren betekent het verklaren dat een lasser bewezen voldoet aan de eisen. Het lascertificaat toont aan dat een product, organisatie of persoon aan de voor de lasindustrie geldende kwaliteitseisen voldaan wordt. Het lascertificaat is op allerlei fronten noodzakelijk. Op alle plekken waar gelast wordt, kan gecertifieerd worden. Dit houdt in dat lassers gecertificeerd kunnen worden, maar ook lasmethodes. Gehele ondernemingen kunnen ook als geheel gecertificeerd worden voor lastechnische werkzaamheden.

Verschillende normeringen of specificaties

Daar waar een bouwproduct binnen Europa onder EN 1090-1 valt en gefabriceerd volgens EN 1090-2, daar zal een offshore constructie gecertificeerd worden onder bijvoorbeeld DNV of Lloyds. Iedere toepassingsnorm of specificatie verwijst naar zijn voorkeur of optie voor het certificeren van lasser en/of lasmethode. Ook zijn er globaal gezien grote verschillen zoals de AWS serie specifiek uit Amerika en (EN) ISO die wereldwijn of Europees van toepassing kan zijn.


Wij hebben ervaring in de kwalificering van lasmethodes volgens verschillende normen en codes:
EN-ISO 15610, EN-ISO 15611, EN-ISO 15612, EN-ISO 15613, EN-ISO 15614 serie, EN-ISO 17660-1 en 17660-2, AWS D1 serie, ASME IX, ASME B31.3, Lloyd`s Rules, BV Rules, DNV Rules, DNV-OS-C401, Richtlijn Ontwerp Kunstwerken ROK (Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) en vele klantenspecificaties.

Lasmethoden: een uitvoerige analyse

De juiste ondersteuning in het traject naar certificering is geen overbodige luxe. Wij ondersteunen u in het traject naar het lascertificaat. Wij hebben uitgebreide normkennis en ervaring, waarmee geanalyseerd wordt welke belangrijke parameters en dekkingsgebieden van toepassing zijn. Deze slimme inventarisatie vooraf, betaalt zich later zeker terug.

Weldmij: het traject naar certificering

Wij onderscheiden ons in de aandacht voor de voorbereiding én de informatieverstrekking gedurende het doorlopen van het traject van certificering voor het lascertificaat. In de dynamische wereld van lastechniek bieden wij de juiste begeleiding door ervaren lastechnici in het voldoen aan de gestelde eisen. Meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen?

Meer informatie?

Afdeling Lascertificeringen
+31 512 524 008