Gecertificeerd lasser

Gecertificeerd lasser

De kwaliteit van uw laswerk wordt bepaald door de gecertificeerde lassers die de lastoorts vasthouden of de lasmachine bedienen. Hoe deze kwaliteit verder gewaarborgd wordt? Het antwoord is lasserskwalificaties.

Gecertificeerd lasser en het lascertificaat

Gecertificeerd lassers kunnen met hun lascertificaat aantonen dat zij de benodigde handvaardigheid beheersen. De lasser heeft aan de hand van beproevingen bewezen dat hij specifieke handelingen kan verrichten. In een lasserskwalificatie staat vastgelegd binnen welk geldigheidsgebied van de essentiële variabelen de lasser is gecertificeerd. Met andere woorden, toont het document aan welk handvaardigheidsniveau de lasser beheert.

Verschillende lascertificaten

Een gecertificeerd lasser kan verschillende lascertificaten bezitten. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld verschillen tussen Europa en de Verenigde Staten. In Europa dienen we te voldoen aan de EN ISO en de Verenigde Staten heeft de AWS serie. De EN ISO 9606 serie in Europa is de handvaardigheid van de lasser in verschillende materialen. Wanneer een lasser een automatisch proces bediend wordt het een lasmachine bediener, hiervoor is een andere kwalificatie nodig namelijk de EN ISO 14732. Daarnaast zijn er nog de lasserskwalificatienormen voor het lassen van betonstaal.

Lasserskwalificaties

  • Lasserskwalificatie EN ISO 9606-serie
  • Lassen van betonstaal EN ISO 17660
  • Lasmachinebediener EN ISO 14732

Wij hebben ruime ervaring met de kwalificatie van lassers volgens onderstaande normen en codes:

  • EN-ISO 9606-1 t/m 9606-5
  • EN-ISO 14732
  • EN-ISO 17660-1 en 17660-2
  • AWS D1 serie
  • ASME IX

Maatwerk en garantie door Weldmij

Met de groeiende vraag naar kwalitatief laswerk is het belangrijk dat de lasser en het bedrijf kunnen aantonen dat er gelast wordt onder de verplichte normeringen. Dit maakt gecertificeerd lassers steeds belangrijker. Onze lastechnici hebben jarenlange ervaring. Deze ervaring zorgt ervoor dat u met minder kwalificaties een groter geldigheidsgebied bereikt. De administratieve handelingen, welke gepaard gaat met het onderhoud van lasserskwalificaties, kunnen veel tijd in beslag nemen. Weldmij heeft een softwarepakket ontwikkeld welke u volledig ontlast van omslachtige administratieve handelingen: ARC. Meer weten hierover? 

 

Screenshots ARC​

Meer informatie?

Afdeling Projecten
+31 512 524 008