Het werk van een QC Engineer bij Weldmij
Hij is de schakel tussen klant en uitvoering en zorgt er met zijn technische blik voor dat werkzaamheden op een veilige en kwalitatieve manier worden uitgevoerd: Taras Visser! Al een aantal jaar is hij bij Weldmij aan de slag als QC Engineer en bevindt hij zich in de technische wereld van windmolenfundaties op zee. En dat voor projecten wereldwijd! Taras voelt zich meer dan thuis in zijn dynamische functie en vertelt je alles over zijn werk bij Weldmij.
De veranderende rollen van een QC Engineer
Affiniteit hebben met techniek, probleemgericht oplossingen bedenken, innovatief te werk gaan en acteren op veranderlijke situaties: je zou de spreekwoordelijke ‘duizendpoot’ zo kunnen koppelen aan de functie QC Engineer. Waarom? “Ik word al zo’n 6,5 jaar door Weldmij verhuurd aan een firma in België die grote staalconstructies bouwt. Daar houd ik mij bezig met alles op het gebied van de fabricage van fundatiepalen voor windmolens op zee. Zo’n project duurt gemiddeld langer dan een jaar en daarin veranderen je taken eigenlijk continu”, ligt Taras toe. “Ik ben als het ware de schakel tussen de klant en de werkvloer. Ik vertaal contractuele stukken naar instructies en zorg ervoor dat het eindproduct wordt gerealiseerd binnen de eisen en het afgesproken tijdsbestek. Dit bekent veel in contact zijn met mensen, meetings en het schrijven van instructies/testplannen”.
“Het geeft een kick om zo’n groot project te realiseren”
Bijdragen aan grote projecten: iets om trots op te zijn!
Wat houdt het dan in om verschillende rollen te hebben? “Aangezien het project zo lang duurt, heb ik in elke fase een andere rol. Zo ben ik in de opstartfase veel aan het schrijven, gedurende de fabricage bedenk ik technisch verantwoorde oplossingen voor eventuele problemen en wanneer het klaar is, doe ik de nazorg. Oftewel, veel documentatie!”, vertelt Taras. Kortom, zijn werkdagen zijn enorm divers. Laat dit nu ook precies één van de dingen zijn die Taras het leukste vindt aan zijn werk: “Je weet niet wat er op een dag gaat gebeuren. Dat kan elke dag anders zijn. Het geeft daarnaast een kick om zo’n groot project te realiseren. Laatst is er bijvoorbeeld een project naar Japan gegaan. Daar heb je dan aan bij mogen dragen! Mijn naam en kennis zijn daardoor wereldwijd binnen de branche te vinden. Dat is iets om trots op te zijn”.
De uitdaging van internationale projecten
Bij veelzijdig en internationaal werk komen natuurlijk uitdagingen kijken. Zo ook voor QC Engineer Taras: “Met internationale projecten kom je in contact met hele verschillende culturen. Het kan dan ook een uitdaging zijn om met iedereen op één lijn te liggen. Een andere uitdaging is het oplossen van technische vraagstukken bij bijvoorbeeld productiefouten. Deze komen gelukkig niet vaak voor, maar dan is het van belang een oplossing te vinden waarmee het product alsnog gebruikt kan worden”, aldus Taras. Met zijn kennis en ervaring, is het bedenken van technische oplossingen hem in ieder geval op het lijf geschreven.
“Er wordt écht in je geïnvesteerd”
Van lasinspecteur naar QC Engineer: doorontwikkelen bij Weldmij
Of Taras altijd al wist dat hij QC Engineer wilde worden? Nee. Taras: “Eigenlijk kwam het op mijn pad. Voordat ik in dienst kwam bij Weldmij, werkte ik als lasinspecteur. Het was toen ik echt bij Weldmij ging werken, dat ik het vakgebied verder ging verkennen. Ik kreeg de opleiding International Welding Technologist, vervolgens IWI-C en daarnaast verschillende cursussen. Weldmij geeft mij de kans om door te leren. Dat is voor hen nooit een probleem. Eerder twijfelde ik op carrièrevlak wat ik nou eigen wilde, maar Weldmij heeft mij wel gemaakt tot wie ik nu ben. Zij nemen je mee in het hele traject om uit eindelijk zelfstandig aan de slag te kunnen. Er wordt écht in je geïnvesteerd.”
Werken bij Weldmij: kwaliteit, ontzorging en leuke collega’s
“Weldmij luistert heel goed naar hun mensen. Ik hoef maar iets te wensen, bijvoorbeeld nieuwe werkkleding, en dan krijg ik de vrijheid deze uit te zoeken. Laatst had ik een nieuwe laptop nodig en die had ik binnen een dag. Zaken die van belang zijn, worden achter de schermen erg goed geregeld. Dat kan niet beter. Alles is helemaal in orde functioneert perfect: dat draagt eraan bij dat ik mijn werk goed kan doen”, vertelt Taras. “Iedereen wordt gelijk behandeld. Wanneer ik op kantoor ben, heb ik altijd leuk contact met mijn collega’s. Hier zijn leuke vriendschappen uit ontstaan. Het is niet een uitzendbureau dat alleen maar zieltjes wegzet. Zij staan voor hoge kwaliteit en die leveren ze ook.”
“Dat draagt eraan bij dat ik mijn werk goed kan doen”
Ook werken bij Weldmij?
Wij willen Taras bedanken voor zijn persoonlijke ervaringsverhaal en lovende woorden! Ook wij waarderen Taras als collega en het harde werk dat hij al jaren verricht. Weten hoe het is om bij Weldmij te werken? Bekijk onze vacatures en solliciteer! Of meer over ons weten? Neem gerust contact met ons op.